Fericirea MEA

Fericirea…. cu totii ne-o dorim. Si ne-o  dorim acum, aici si pentru totdeauna. Sa fiu fericit acum si pana la adanci batraneti…ne ducem in povestea noastra preferata si visam.  Ne dorim sa gasim acel lucru, fiinta, actiune care ne aduce Fericirea.

Doar ca fericirea nu poate fi adusa. Se contruieste prin practici mici, zilnice, prin decizii asumate si actiuni care sunt congruente cu deciziile acestea. Este ca multe alte lucruri din viata: ca relatiile care ne implinesc, ca a avea un corp frumos sau o cariera de succes. Indiferent ca ne gandim la relatia de cuplu, cea parinte-copil sau de prietenie, pentru niciuna nu exista retete magice, sau garantia ca “daca fac X, va fi intotdeuana bine si vom fi fericiti”. La fel cu cariera. La fel cu silueta.

Si atunci cum se construieste fericirea?

Primul pas este sa mi-o asum. Sa o fac a mea, sa stiu ca sunt responsabil pentru ea: “Nimeni nu vine sa ma faca fericit”. Eu, prin mine, ma fac fericit. Infricosator? Da, pentru ca depinde de mine.  Eliberator si puternic? Da, pentru ca Fericirea e deja in mine, gata sa se manifeste. Trebuie doar sa ii creez spatiu si sa ii permit sa nu mai depinda de altii.

Odata ce ti-ai asumat-o, incepi sa actionezi pentru a fi fericit:  Concentreaza-te pe ceea ce este bun si frumos in viata ta (de exemplu, fa zilnic o lista cu lucrurile pentru care esti recunoscator). Creierul nostru este presetat sa se concentreze pe  negativ, pe pericole sau potentialele pericole pentru a le evita si a ne apara. Echilibreaza balanta gandindu-te la positiv, la ce e bun si frumos in viata ta! Fa lucrurile care te bucura, fara vinovatie sau graba (plimba-te, bea cafeaua sau ceaiul in tihna, iesi la alergat sau la teatru).  Zilnic, saptamanal, lunar… constant….. Creeaza-ti  fericirea, in loc de a astepta sa-ti fie adusa. Construieste-o, in loc de a astepta sa o gasesti.

Foto credit: huffingtonpost.com

Asemănătoare

Lasă un răspuns